Įmonių katalogas

01.jpg

Pramoniniams dūmtraukiams reikalinga tokia pati reguliari priežiūra, kaip ir automobiliui ar žmogui, tik tada jie bus naudojami ilgai ir tinkamai atliks savo paskirtį. Aukštybinius darbus atliekančios įmonės UAB „Aukstata“ specializacija – būtent pramoninių kaminų priežiūra.

 

Šios įmonės sfera – Lietuvos įmonės, turinčios didelių pramoninių kaminų, siekiančių iki 250 metrų. Aukščiausios kvalifikacijos specialistai atlieka viską: tvarko techninę dokumentaciją, teikia dūmtraukių apžiūros, konstrukcijų ekspertizės, projektavimo, remonto, griovimo ir statybos darbus. „Prižiūrime tokių įmonių kaminus, kaip „Lietuvos energija“, „Litesko“, „ Akmenės cementas“, „Orlen Lietuva“, „Šiaulių energija“, „Kauno energija“, Ignalinos atominė elektrinė“, – savo partnerius vardija įmonės direktorius Vitas Stulgė.

 – Dirbame ir su didžiaisiais, ir su mažesniais šilumos gamintojais ir tiekėjais.“ 

 

Pramoninių kaminų priežiūra. Statyba Naujesnės technologijos paspartino irimą. Kadangi naujų aukštųjų kaminų statyba finansiškai atsieina labai daug, šiandien praktiškiau juos restauruoti, o nuolatinė priežiūra pailgina jų eksploatavimo laiką. Kai senieji kaminai buvo projektuojami ir statomi, juose buvo įrengiami galingi katilai, pritaikyti labai didelei galiai. Šiandien tokios energijos poreikis yra sumažėjęs, statomi kondensaciniai ekonomaizeriai, ekonomiški katilai, todėl išmetamų dūmų srautas yra sumažėjęs, natūraliai krenta ir jų temperatūra.

 

Kaminai pritaikyti sauso oro sąlygoms, todėl nuolatinis drėgnų dūmų srautas jiems kenkia, dūmtraukiai primirksta ir ima sparčiai irti. Mūrinio kamino plytos peršąla, jos pritaikytos tik 150 peršalimo ciklų, po jų ima byrėti. Gelžbetoniniai kaminai irti pradeda, kai įmirksta gelžbetonis, prasideda armatūros korozija, ji plečiasi ir ardo betoną, visa tai vyksta labai sparčiai. Privaloma imtis priemonių šiam procesui sustabdyti. Restauruotas – geriau nei naujas „Mūsų išskirtinumas – dirbame su patikima vakarietiška bendrove „BASF“ CICIND. Ji pateikia technologijas, o mes galime jas pritaikyti Lietuvoje, – sako V. Stulgė. – Mes kaminų paviršių iš vidaus padengiame specialiomis dangomis, kurios suteikia galimybę dūmtraukį eksploatuoti įvairiausiais katilų darbo režimais ir naudojant įvairių rūšių kurą.“ 

 

Nestatant naujo kamino, neįdedant specialių įdėklų, paviršius paruošiamas, naudojant įvairias tamprias, atmosferai atsparias, kvėpuojančias dangas, kurios užkonservuoja statinį, taip kaminas pritaikomas darbui kondensacinėmis sąlygomis. Tokiomis medžiagomis padengiant dūmtraukio paviršių, jo eksploatavimo laikotarpį galima pratęsti ir kaminą padaryti netgi geresnį, nei jis buvo naujas. Be to, tai pigiau nei naujo kamino statyba.

 

Patirtis ne tik Lietuvoje , bet ir užsienyje UAB „Aukstata“ ypač daug dėmesio skiria darbo kokybei, tai vienas pagrindinių įmonės principų. Atliktiems darbams suteikiama 10 metų ir ilgesnė garantija. „Lietuva – mažas kraštas, todėl dirbame itin atsakingai, žmonės apie mus sužino iš lūpų į lūpas“, – teigia įmonės direktorius.

 

„Mūsų darbo srities rinka Lietuvoje nėra labai didelė, daug patirties čia sukaupti sudėtinga, todėl mes savo akiratį plečiame būdami tarptautinės organizacijos CICIND (angl.  International Committee on Industrial Chimneys) vienijančios pramoninių dūmtraukių  priežiūra užsiimančias įmones pasaulyje, visateisiai nariai, – apie įmonės išskirtinumą  pasakoja V. Stulgė. – Baltijos šalyse vieninteliai šioje organizacijoje atstovaujame dūmtraukių priežiūra užsiimančioms įmonėms.“

 

Vadovas patvirtina, kad įmonė atestuota Aplinkos ministerijos bei Energetikos inspekcijos.  Ji įsidiegusi kokybės vadybos sistemą ISO 9001, turi darbų saugos, aplinkosaugos  sertifikatus, joje dirba specialistai, turintys 20–30 m. savo srities darbo patirtį.

 

Platesnė informacija: www.aukstata.lt



2017-06-08 12:16
Panašūs straipsniai:
Kas yra karkasinis namas ir kokie yra šio tipo namų privalumai?
Inžinerinių tinklų klojimas visoje Lietuvos teritorijoje
Statybos įrankių nuoma Vilniuje ir Kaune
Registrų centras: e. aukcionuose išaugo susidomėjimas kelių technika
Medienos gaminiai, lauko baldai

Copyright © Imoniuinfo.lt 2011